UZMI MED I NE RAZBIJ KOSNICU

" A zasto oni ne putuju po svijetu, pa da srca njhova shvate ono sto treba da shvate i da usi njihove cuju ono sto treba da cuju, ali, nisu slijepe oci u glavi, vec srca u grudima. " ( El-Hadždž, 46. Casni Kur'an )

01.10.2008.

KULAMBARE NAD SARAJEVOM

Autor: Ferid Ferko Šantić
Ferid Ferko Šantić: Helem, kulambare nanijetile da svoju kulambarsku svadbu prirede nigdje drugo do u Sarajevu. I ni u koji drugi vakat nego u uzvišenom Ramazanu i to baš uoči dvadeset sedme ramazanske noći. Nevjerovatno! Ako ni zbog čega drugog onda samo zbog ovoga ovo je bio pokušaj posebnog poniženja i uvrede bosansko-hercegovačkih muslimana.
Pa kad bi neko nekim nedostojanstvenim činom pokušao da uvrijedi kršćane/hrišćane u Parizu, Londonu, Moskvi... pa da, recimo u oči božoćne noći priredi nešto što skrnavi svetost božićnog čina kakva li bi reakcija tamošnjih žitelja bila.
Sarajevo su, u historiji njegovoj, pogađale i pohodile nebrojene muke, boleščine, katastrofe, ratovi, opsade, požari, poplave... ali nikad do sad na njega jurtisale, tj. navalile nisu i to grupno, organizirano što bi se kazalo, niko drugi do kulambare. Lingvisti bi riječ „kulanbara“ predstavili ovako:
kulambàra, f (ar-perz.) < tur. gulâmpare »homoseksualac« < perz. gulambare < ar. gulam »mladić« i perz. bare »prijatelj, ljubavnik«.

Znači, riječju „kulambara“ u jeziku bosanskome označava se onaj što mu danas tepaju engleskom riječju „gay“. Neki koriste još „umiljatiji“ termin „homoseksualac“, a političari znaju kazati i "osobe s drukčijim stilom života" ili "osobe s drukčijim potrebama".

U prošlosti su ih zvali i "sodomiti", uranisti....." a u gotovo svim dunjalučkim jezicima imaju neko posebno ime. Tako u švedskom jeziku jednog kulambaru označavaju kao „fikus“ što je nazivi za sobni cvijet.

A onda je odnekud došlo ono „peder“. Izvorni oblik riječi "peder" je u grčkoj riječi paiderastēs (παιδεραστής) što doslovno znači "ljubitelj (εραστής) dječaka (παιδός)".

U Klaićevom rječniku stranih riječi piše:
pederastija grč. (pais, 2. paidos - dječak + erao - živo želim, žudim) homosekusalno spolno općenje muškaraca, osobito starijih, s dječacima;
pederast - muškarac odan pederastiji, homoseksualac, pigist, uranist, tubas; u dnevnom govoru peder.

Helem, kulambare nanijetile da svoju kulambarsku svadbu prirede nigdje drugo do u Sarajevu. I ni u koji drugi vakat nego u uzvišenom Ramazanu i to baš uoči dvadeset sedme ramazanske noći. Nevjerovatno! Ako ni zbog čega drugog onda samo zbog ovoga ovo je bio pokušaj posebnog poniženja i uvrede bosansko-hercegovačkih muslimana.

Pa kad bi neko nekim nedostojanstvenim činom pokušao da uvrijedi kršćane/hrišćane u Parizu, Londonu, Moskvi... pa da, recimo u oči božoćne noći priredi nešto što skrnavi svetost božićnog čina kakva li bi reakcija tamošnjih žitelja bila?


Pitanje je sad, da li će Bosna u Europu ući lakše s pederima ili bez njih?
A u Sarajevu se nađoše oni koji dreknuše: ”To su ljudska prava..., ne dirajte ih nisu oni bolesni oni su tako rođeni...”
Jes, svako ima pravo da živi na ovom dunjaluku. Ali kad su u pitanju kulambare oni su vjerovatno tako rođeni. Ali su rođeni bolesni. Zar je to neka novost. Milioni osoba se rode sa nekom bolešću, sa nekom mahanom. Tako se i kulambare, vjerovatno rode sa svojom mahanom. Oni su, znači osobe pod mahanom, kako se to u jeziku bosanskome kaže.

A odkad je svijeta i vijeka onaj ko je pod mahanom nastoji se liječiti, izliječiti. Nastoji lijeka naći svojoj mahani. Međutim, kulambare ne bi da se liječe nego bi da svoju mahanu i drugima preporuče kao ”vrijednost”, kao ”modernost”. I onda hajd’mo pravit kulambarsku svadbu, gay paradu, gay festival... nigdje drugo nego u Sarajevu i to u pomenuto vrijeme.

Kad nisu pomogli svi govorni, pismeni, medijski... protesti upućeni od strane bošnjačkih zvaničnika onda su sinoć svoj protest iskazali i oni koji su svojim životima spremni braniti i odbraniti čast, obraz, dostojanstvo... muslimana. Neka im je jedan plah AFERIM! I ovako sijed i nekadar i sam bi im se pridružio jer ”poniženje je gore od ubistva” pouka je i poruka od Onog koji sve stvara i rastvara.

A one koji poput Asima Bešlije svojim piskaranjem zakukaše kako smo se zbog odbrane svojeg sopstvenog obraza i sikterisanja kolombarske rulje, navodno obrukali pred Europom samo bih pitao:
Pa je li to mi naše ”europstvo” trebamo dokazati time što će mo iz te iste Europe prihvatiti sve moguće poroke, počev od droge, prostitucije... pa sad i kolombarske ”svadbe”? Neka vas je stid i sram sve vas koji bi ste zarad svoje ulizivačke svijesti pljunuli na sve svoje duhovne, kulturne.... vrijednosti. Čak bi i svoje sopstveno prkno, ako zaištu, ”europski” dali kulambarama. Kakvi oni takvi i vi.
Komentari:
tutinac (2008-09-27 16:59:57)
Ja sam svoj komentar dao na "Front osudjuje..."sto sam rekao tamo dodajem i za Besliju:Vodi ih kuci...Asimeeee!Pederi,fuj!

da (2008-09-27 13:52:05)
Dali PRAVA i SLOBODE mogu biti to sto jesu ako se pozivajuci se na njih ugrozavaju prava i slobode drugih.A to se desilo u pravo u Sarajevu u svetom mjesecu Ramazanu i noci koja je za muslimane najsvetija i vrijednija od svih ostalih noci.Zna se da se tog dana Bosnjaci vjernici pripremaju i masovno odlaze u dzamije.Za mene je to cista provokacija,negiranje i omalovazavanje bosnjackog identiteta,nedostatak respekta prema bosnjackim religioznim osjecanjima i pokusaj da se sve to jednostavno u Sarajevu proglasi kao nevaznim i nebitnim.Jako je tragicno sto oni koji to imaju na uma i planiraju uvijek upravo medju Bosnjacima nadju"SVOJE PRODUZENE RUKE","prodane duse" koje za njih obavljaju taj prljavi posao.

Hazim (2008-09-26 16:20:57)
Selam.Hvala Allahu kada imamo ove ljude koji se jos bore za vjeru,pravdu,cast i t d.U evropi granice su samo za muslimane,za kulambare je neima.Kada malo bolje razmislim u Bosni nije bilo volikog zla(droga,kulambare,sverc ljudima...)danas ima svega.To je evropa.Ja mislim da moze Bosna bez evrope,kao sto je bez Turske izdrzala.Hvala ovim momcima sto su ih rastjerali.Da ih Allah nagradi Dzennetom.Sta bi smo mi bez njih.To su ljudi koji kazu i djelom potvrde.Selam.

Ferid (2008-09-26 15:21:15)
Neznam ko je ta gnjida bošnjačka, taj Asim Bešlija. Po tekstovima njegovim sudim da je jedan od odroda tipa Senada Pećanina, Senada Avdića....Na pitanje "ko stoji iza njih" moglo bi se jedino reći da iza njih stoji njihova sopstvena ljigava, ulizivačka, murtatska, munafička.... svijest.

Ferid Ferko Šantić

mensur (2008-09-26 13:06:32)
Ovaj Asim Beslija je poznati neprijatelj bosnjaka a narocito su mu mrski vjernici.Nije mi jasno kako je moguce da neko konstantno javno vrijedza jedan citav narod.Zasto neko ne pokrene njegovu odgovornost.Poslednja kolumna poziva na linc muslimana.Ko stoji iza njega????????
Izvor:  BOSNJACI.Net
01.10.2008.

AKO PODRŽAVAŠ PEDERE – MODERAN SI!

Autor: Muhamed Mahmutović
Muhamed Mahmutović: Postoji mnogo naučnih studija šta je homoseksulaizam. Donosimo vam četiri, veoma pojednostavljene, sa egzaktnim činjenicama. Možda ovo neće doprinijeti, da tih aveti bude manje, ali će makar odvratiti neke od onih što kažu: Ja nevolim pedere, ali nemam ništa protiv njih.
U zadnjoj trećeni mjeseca Ramazana usred Sarajeva, u neposrednoj blizini čuvene Careve džamije, okupili se pederi i lezbijke iz raznih evropskih zemalja, a predvode ih domaći, uvezeni preko Drine i Save. Dogovorili te svoje susrete, koje nazvaše Festivalom, u martu, pa vele nisu znali da je Ramazan, a da su i znali, vele; živimo u demokratskom svijetu, svako ima pravo na slobodu izražavanja. Da je to tako potvrdili su im domaće pederčine poput Senda Pećanina i Srđana Dizdarevića, koji je napade na učesnike ovog ljudskog rugla, nazvao čistim fašizmom. Za njih fašizam nije bilo ni četvorogodišnje granatiranje Sarajeva, ali protesti revoltiranih Sarajlija, koje su odmah sviju prozvali Vehabijama. Aha jest, baš tako!

Klikom na sliku obavezno pročitati


¤¤¤¤

Sjajni češki pisac Milan Kundera je u svom jednom romanu opisao težnju da se "bude apsolutno moderan". Tad je bilo u modi, slušati rok, ljetovati na moru, oblačiti farmerice sa širokim nogavicama itd. Svako je u to vrijeme, vrijeme komunističke vladavine nastojao na taj način biti moderan. Još su najmoderniji bili oni koji nisu vjerovali u Boga. Revolucija je pojela svoje sinove i danas to sve više nije u modi, danas su u modi drugi trendovi, a najnapredniji je onaj koji blagonaklono gleda na pedere i podržava njihovu odluku da živu u razvratu zbog kojeg je uništen Lutov narod. To dakako vrijedi samo iz ugla samih pedera, ali je to uzelo toliko maha, da će još malo biti Homofob onaj ko ih u širokom luku ne zaobiđe, dok oni zadovoljavaju najniže strasti na javnim mjestima. Kreature poput Pećanina, podržavaće ovaj šljam u namjeri da posvajaju djecu, kako bi bio što više napredan i moderan, a pozivajući se (gle apsurda) na ljudska prava. Za prava tog djeteta ih nije briga, ono je još uvjek samo dijete, nema pravo izbora!

¤¤¤¤

Neredi u čovjeku uvjek izazivaju nelagodu, ali slike nereda u Sarajevu prilikom otvaranja ovog nazovi - festivala, u svakom normalnom čovjeku su izazvale dozu radosti, što ipak taj bal vampira nije prošao onako kako su očekivali Pećanin, Imamović, Dizdarević i ostali, koji su ovo vjerovatno i osmislili želju da napakoste vjernicima, a sebe javno proglase tolerantnim. Braća, koju neki pogrdno zovu ”Vehabije”, pomognuti sa desetinama Sarajlija, bučno su protestvovali protiv ”Gej parade”, kojoj su samo za nas izmislili moderno ime. Protest se pretvorio u nerede, jer je policija svim sredstvima čuvala pravo pedera, da javno opće usred Sarajeva.
Ovom akcijom su nas zadužili da ih više ne zovemo pogrdnim imenom.

¤¤¤¤

Postoji mnogo naučnih studija šta je homoseksulaizam. Donosimo vam četiri, veoma pojednostavljene, sa egzaktnim činjenicama. Možda ovo neće doprinijeti, da tih aveti bude manje, ali će makar odvratiti neke od onih što kažu: Ja nevolim pedere, ali nemam ništa protiv njih. Protiv tog zla u našim sredinama se moramo boriti svim sredstvima, u pitanju su, kao što ćete sami zaključiti, naša djeca!

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=27483
UZMI MED I NE RAZBIJ KOSNICU
<< 10/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI LINKOVI

Napisite svoj komentar ili selam/pozdrav, poruku, itd.
[color=red] Upisite se u knjigu gostiju!

[/color]

Ja Rabbi
Gospodaru moj;´
ne dopusti da me zavara uspjeh
niti poraz baci u ocaj.
Podsjecaj me stalno,
da je neuspjeh iskusenje
koje predhodi uspjehu...

Gospodaru moj;´
nauci me da je tolerancija
najveci stupanj moci,
a zelja za osvetom prvi znak bolesti...

Gospodaru moj;´
ako mi uzmes imetak,
ostavi mi nadu,
ako mi podaris uspjeh,
podari mi snagu da savladam poraz,
ako mi uzmes blagodat zdravlja,
podari mi blagodat vjere.


Gospodaru moj;´
kada se ogrijesim o ljude,
podari mi snagu izvinjenja,
a kada se ljudi o mene ogrijese,
podari mi snagu oprosta.

Gospodaru moj;´
ako se desi da ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene...

Ja Allah
Moj Allahu podaj dosta
Onom kom je skracen mal,
Siromahu koji dodje
Izlaz traziti za svoj hal.

Grijeh je njegov, grijeh veliki,
Oprosti mu ya Rabbi,
On je jedan i grijesan,
Rob ponizni,rob Tebi.

Gospodaru grijesi moji,
Nakupljeni kao prah,
Oprosti mi Svemoguci,
Jos povecaj oprostaj.

Zastiti me od bolova
I zelju mi ispuni,
Bolesno je srce moje,
A bolesnom lijek si Ti.

Rabbi mojoj vatru reci:
«Budi hladna , budi spas»,
K'o sto si rek'o :
«Budi hladna, Ibrahimu podaj glas.»

Gdje je Musa,gdje je Isa,
Gdje je Jahja, gdje je Nuh?
O Muslime grijesnice,
Tevbu cini Allahu.
_________________
Nemoj zaliti suzama, vec se sjeti dovama,
nemoj da ti suza krene kad probudis uspomene.
K'o da dusa poleti, sva u nuru izgori,
zastane kraj kapije, Ridvan cuvar avlije.

Hadis
[i][b] Od Ebu-Se'id el-Hudrija, r.a.: "Došla je neka žena Allahovom Poslaniku Muhammedu, s.a.v.s., rekavši mu:
"Allahov Poslaniče, ljudi pokupiše sav tvoj govor i upute, pa odredi i za nas jedan dan kod sebe da ti dođemo pa da nas podučiš onome čemu te je podučio Uzvišeni Allah", na što reče Allahov Poslanik, s.a.v.s.: "Vi ćete se sastajati sa mnom tada i tada.", pa se okupiše žene i Allahov Poslanik, s.a.v.s. im dođe podučavajući ih ono čemu ga je podučio Uzvišeni Allah, zatim reče: "Nema ni jedne žene koja rodi troje djece a da joj ona neće biti zastor od vatre, na što jedna od žena reagova pitanjem: "Allahov Poslaniče, a dvoje djece?", pa on reče, i dvoje djece, i ponovi to." [/b][/i]

Bilježi ga imam El-Buhari u svom Sahihu, 13/292, Kitabu-l-i'tisam

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
127504

Powered by Blogger.ba